EFFER historien

Den 9. november 1965 blev selskabet Effer stiftet af  Giancarlo Monti. Navnet Effer er latin og betyder “løft.” Navnet giver et billede af Effers mission: at designe og bygge maskiner, som kan løfte ting og mennesker.

Allerede fire år efter grundlæggelsen kunne Effer præsentere verden for den største kran i verden. Effer E140 havde et løftemoment på 40 tonmeter. Det var helt exceptionelt i 1969.

I de følgende årtier kom Effer med kraner, som kunne række stadig højere. I 1977 kom en kran på 110 tonmeter. På dette tidspunkt var de største kraner på 25 tonmeter.

I 1986 etablerede Effer en afdeling til marinekraner. 

Effer kom konstant med nyheder. Den første fjernbetjening kom i 1977, den 10-kantede profil på kranarmene blev introduceret i 2001, mens Wind & Drive system kom I 2002. Dette system gør det muligt at skifte automatisk mellem krog og spil.

Det var også Effer, der udviklede fly-jibben, så man kunne udnytte kranen til at nå endnu højere op og længere ud, og samtidig bevare en høj løfteevne.

I August 2018 overtog den svenske kranproducent, Hiab, der er ejet af den finske Cargotec-koncern kranproducenten Effer. Hiab ønskede at udvide sit sortiment af tunge kraner i segmentet over 100 tm, hvor Effer anerkendes som en global leder. Overtagelsen var et markant løft for Hiabs ambition om at være den globale leder inden for kraner og den foretrukne partner for sine kunder.

Hiab og Effer er begge førende og anerkendte mærker inden for hver deres specifikke kransegmenter og forhandles begge af SAWO i Danmark.

EFFER løfter dig til nye højder og kan levere kraner op i 300 tm klassen. Suveræn stærke i kraner, der skal højt til vejrs eller robuste marine kraner.

Oversigt over EFFER kranerne

Top
Thrane.nu